Translate

Odklep Medion GoPal naprav in naložitev iGO programa

Vsi ste že več ali manj slišali o GPS navigacijah Medion Gopal. Te navigacije se v glavnem prodajajo pri našemu znanemu nizko cenovnemu trgovcu. Ni kaj veliko za napisat, zanimiva zadeva, ko je nova a po določenem času, ko želimo nadgraditi zemljevide bržkone pridemo do dileme kaj pravzaprav storiti - ali plačati uradno nadgradnjo zemljevidov ali pa nas zasrbi radovednost, če lahko napravo morda sami modificiramo in naložimo kakšno alternativno navigacijo in seveda spet ciljam na iGO, ki je vedno odlična alternativa, ki jo je praktično možno namestiti na vsako Windows CE platformo/navigacijo.

Če se torej odločite za slednjo opcijo sem vam za to zelo olajšal delo. Pripravil sem namreč enostavno skripto oz. unlock meni, ki deluje iz SD kartice. Gre za posebno skripto, ki se sproži ob zagonu naprave in se izvaja izključno iz SD kartice. V principu zadeva deluje tako, da na SD skopiramo skripto/ukaz (temu pravimo Mortscript), ki se avtomatično inicializira ob zagonu naprave in ji narekuje redosled, kaj naj se zgodi ob procesu zagona. V grobem: zapre vse procese, ki so povezani z original GoPal navigacijo in vsemi njenimi povezanimi funkcijami, nato se naprava zažene v nov uporabniški vmesnik, ki se prav tako nahaja na SD kartici. Preko tega vmesnika lahko potem zaganjamo navigacijo po želji, ki jo prav tako namestimo na SD kartico. Dobra stran te modifikacije je seveda ta, da sama vsebina naprave praktično ostane nedotaknjena, kar je zelo pomembno, če imamo napravo še v garanciji. Vmesnik sem pripravil v treh različicah in sicer za Medion naprave z resolucijami 320x240, 480x272 ter za najnovejše z 800x480. Tukaj so:

480x272


Inštalacija:
1. Prenesi Medion Unlock za 480x272
2. Odpakiraj in kopiraj vse datoteke in mape iz mape "medion_unlock" na SD kartico (geslo za arhiv: naviguru)
3. Vstavi SD v napravo in jo ponovno zaženi.

To je samo nov uporabniški vmesnik, program(e) za navigacijo si priskrbite in uredite sami. Poti do vaše želene navigacije uredite v datoteki icons.xml, ki se nahaja v mapi SLIDE na SD kartici.

320x240


Inštalacija:
1. Prenesi Medion unlock za 320x240
2. Odpakiraj arhiv in na SD kopiraj vse datoteke in mape, ki so v mapi "Medion_320x240_V4.rar"
3. Vstavi SD v napravo in jo ponovno zaženi

To je samo nov uporabniški vmesnik, program(e) za navigacijo si priskrbite in uredite sami. Poti do vaše želene navigacije si uredite v datotekah Date.ini, Day.ini in Time.ini , ki se nahajajo v mapi \Desktop\Main\ na SD kartici.


800x480


Inštalacija:
1. Prenesi Medion unlock za 800x480
2. Kopiraj vse datoteke in mape iz mape SD na prazno SD kartico (fat32)
3. Poveži napravo in pojdi v mapo \Navigation\MENU\INIT.D\ in pobriši datoteko k60navigation.lua (prej naredi backup!!)
4. ugasni in prižgi napravo
5. naprava se bo prižgala v nov uporabniški vmesnik (windows 7 namizje)
6. na SD kartico kopiraj želeno navigacijo (priporočam iGO Primo)
7. uredi poti do Primo navigacije v datoteki Desktop.ini, ki se nahaja v mapi win7 na SD kartici

Če želite navigacijo postaviti nazaj v prvotno stanje:
- odstranite SD
- povežite napravo na PC
- povrnite datoteko k60navigation.lua, ki ste jo pobrisali v 3. koraku
- ugasnite in prižgite napravo


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ni komentarjev:

Objavite komentar