Translate

WayteQ xTAB-50 GPS (Android)

marsikdo se na Alter forumu sprašuje glede tega najnovejšega modela ali je vreden nakupa, kako se obnese itd...Kot sem obljubil, je tukaj review, ki bo marsikomu olajšal odločitev!Tehnični podatki:
- Spomin: 4 GB (za shranjevanje)
- Spomin (RAM): 512 MB
- Procesor (CPU): All Winner A10 Cortex A8 1GHz + HD video kodiranje + 3D grafični pospeševalnik
- Podprti video formati: avi/mp4/rmvb/rm/flv/mov/mpg/mpeg/mkv/asf/wmv/mpe/3gp/dat/vob/ts/tp/m5v
- Podprti slikovni formati: jpg/bmp/png/tiff/gif
- Podprti audio formati: mp3/wav/ac3/aac/ogg /ra/amr/m4a/wma
- Operacijski sistem: Android 4.0 (ICS)
- Mikrofon: Vgrajen
- Ločljivost: 800 x 480 točk (16:9)
- GPS sprejemnik: SiRF Star IV, 48 kanalov
- FM oddajnik 76-108 MHz
- Dimenzije: 134.6 x 85 x 12.2mm
- Baterija: Lithium polymer, 1500 mAh
- Adobe Flash predvajalnik: podprt
- Spominska kartica: microSD card (max. 32GB)
- Teža: 195g
- USB: 2.0
- Vgrajeni senzorji: Pospeševanje, orientacija
- Video dekodiranje HD Video Dekodiranje, VP8, AVS, H. 264 MVC, VC-1, MPEG-1/2/4
- Vrsta zaslona: 5" multi-touch (5 točkovni), kapacitivni
- Vtičnica za slušalke: 3.5mm priključek
- WiFi: 802.11 b/g/n
- Zvočnik: vgrajeni stereo zvočniki

V paketu:
- Wayteq xTAB-50 GPS navigacijska naprava
- Držalo (nosilec + okvir)
- Avtomobilski polnilec
- USB kabel
- Uporabniški priročnik na CD-ju

Ok, pa gremo!

Splošno/videz
Najprej sem bil pozitivno presenečen nad samim designom, ki dokazuje, da je to res GPS naprava nove generacije, saj moram priznati, da sedaj, ko se je novi xTAB 50 pridružil mojemu obstoječemu vodiču (x960BT), pravzaprav slednji izgleda, kot da ne izhaja iz istega gnezda. Ohišje je videti zelo kvalitetno, poseben čar mu daje srebrna aluminijasta obroba in pa kapacitivni zaslon, ki je iz kaljenega stekla, kar se seveda v primerjavi s klasičnim TFT zasloni, res ne da primerjati, v pozitivnem smislu seveda.

Zaslon
Zaslon je, kot sem že napisal, kvaliteten, visoko odziven in kar je pri sami navigaciji zelo pomembno - zelo svetel in zares lepo viden tudi v direktni sončni svetlobi. Zaslon ima multi-touch tehnologijo, ki je seveda nepogrešljiva pri uporabi različnih Android aplikacij, ki se lahko namestijo na napravo. To se zelo dobro obnese recimo tudi v Sygic navigaciji, kjer z dvema prstoma enostavno obračamo in zumiramo zemljevid. Naprava ima G-senzor, ki vam hkrati, ko obračate napravo, sam obrača tudi sliko.

Podpora navigacijskim programom
Sicer aplikacij še nisem veliko testiral, omeniti pa velja predvsem tiste, ki so v tem momentu najboljša izbira za to platformo. Trenutno imam na napravi nameščene Sygic, OziExplorer, Navigon, iGO MyWay z Reborn skinom ter seveda za moje pojme the one and only iGO Primo 2.0!Vsi programi delujejo gladko in popolnoma brez zatikanja, saj za to poskrbi močan procesor.

Baterija
V napravi je Lithium polymer, 1500 mAh baterija, ki pa je glede na splošno uporabnost te naprave, na žalost malenkost podhranjena. Testiral sem navigiranje pri max osvetlitvi in vključeno wi-fi povezavo in sva spravila skupaj nekje 1 uro delovanja. Tukaj bi se morda lahko proizvajalec še malo bolj potrudili..Njegovo požrešnost se da seveda malo zajeziti, saj za Android obstajajo različne aplikacije, ki samodejno uravnavajo procese ki tečejo v ozadju. Namestil sem programček GreenPower, vendar mi še ni uspelo izmeriti koliko naprava lahko dejansko z njim privarčuje.

Ostalo
Pozitivno me je presenetilo predvajanje divx filmov, saj jih naprava prebavlja z lahkoto. Predvajajnje je gladko, kar sem prvič doživel na kateri koli GPS napravi do sedaj. Ni potrebe po nikakršnem kompresiranju ali spreminjanju formata ipd..Tudi slika na tem zaslonu je izredno čista. Čez vgrajen zvočnik nimam pripomb. Nosilec oz držalo je kvalitetno, v enakem stilu kot za vse predhodnike - s čvrstim prijemom na steklo.

še nekaj screenov:
desktop:
 

 iGO Primo 2.0
Sygic
 

 

Navigon
 

 

24.12.2012 - Update - spremembe ob izzidu posodobitve Android jedra na verzijo 4.0.3 (ICS):
Vsi tisti, ki ste to napravo kupili v kratkem, oz vsi tisti, ki ste si napravo na najnovejšo verzijo Androida posodobili sami, ste sedaj bržkone naleteli na težavo pri inštalaciji in poganjanju Prima oz katere druge aplikacije/navigacije iz SD kartice! Poleg vseh izboljšav samega sistema, ki nam jih posodobitev sicer prinese, se žal pojavi tudi ena neprijetnost in ta je, da nekatere aplikacije zaradi nove sistemske strukture in s tem povezanih pravic, programi ne delujejo pravilno ali sploh ne, če jih želimo inštalirat ali poganjat iz SD kartice. Ena takšnih je iGO Primo, ki pa je seveda prva izbira samega navigacijskega programa za to napravo! Nimam se namena spuščat v detajle in točne vzroke glede tega, pomembno je samo, da za to obstaja rešitev - že dolgo je namreč znano, da v tehnološkem svetu, za vsako težavo obstaja tudi rešitev in tukaj je:

1. Prenesemo aplikacijo Root Explorer in datoteko vold.fstab -->Klik
2. Odpakiramo in najprej na napravo inštaliramo programček Root Explorer
3. Datoteko vold.fstab kopiramo na SD
4. zaženemo Root Explorer in poiščemo datoteko vold.fstab v mapi \mnt\extern_sd\ -->z dolgim klikom na datoteko vold.fstab izberemo opcijo "copy" -> s tipko back gremo nazaj v mapo etc in vanjo prilepimo datoteko z ukazom "paste" in jo zamenjamo z obstoječo.
5. Sedaj je tej datoteki potrebno še dodeliti pravice in sicer z dolgim klikom nanjo izberemo opcijo "Permissions" ter pokljukamo kvadratke da izgleda takole:6. Nato zapremo vse in ponovno zaženemo napravo.
S tem smo praktično naredili, da se interni pomnilnik zdaj imenuje extern_sd SD pa sdcard (standard, ki je jasen vsem aplikacijam) torej sta se pojma zamenjala! Prima lahko sedaj normalno inštalirate iz sd kartice. Preizkusil sem tudi Sygic in oboje deluje brez problema!

Vsem lastnikom te naprave toplo priporočam občasno branje TE teme, saj vemo, da se Android zelo hitro razvija, prihajajo nove verzije in seveda je pričakovati, da bodo s tem povezani tudi vsi prihajajoči updejti za xTAB 50-GPS

Ni komentarjev:

Objavite komentar